Regulament

Pentru a putea face parte din comunitatea noastră va trebui să luați în vigoare regulamentul impus de către echipa Underground Romania

Important
Nerespectarea regulilor pot duce chiar și la Ban permanent!

 • 1. Nu faceți Metagame (MG)

  Metagaming-ul reprezintă utilizarea/folosirea informațiilor OOC (Out Of Character) în scopuri sau situații IC (In Character) pentru a obține avantaje în acțiunea RolePlay. De asemeni, Metagaming-ul poate fi definit și prin transmiterea de informații pe canalele OOC (Out Of Character) cu scopul influențării unor acțiuni IC (In Character), fiind total interzis.

  Sancțiuni
  Sancțiunile pentru Metagaming variază de la Jail până la Ban, în funcție de gravitatea faptei comise.
 • 2. Nu faceți Powergaming (PG)

  Powergaming-ul reprezintă RolePlay-ul supranatural al unui jucător sau forțarea unui jucător să ia parte într-o acțiune RolePlay în care nu are șanse egale la acțiunea pe care doriți să o întrețineti.

  Sancțiuni
  Sanctiunile pentru Powergaming variază de la Jail până la Ban, în funcție de gravitatea faptei comise.
 • 3. Nu faceți Deathmatch (DM)

  Deathmatch-ul (DM) reprezintă atacarea și/sau uciderea unui jucător fără a avea motive întemeiate pentru a comite o astfel de faptă sau fără a face RolePlay și a respecta alte reguli RolePlay în acțiunea pe care o desfășurați.

  Sancțiuni
  Sancțiunile pentru Deathmatch variază de la Jail până la Ban, în funcție de gravitatea faptei comise.
 • 4. Nu faceți Revenge Kill (RK)

  Revenge Kill-ul reprezintă uciderea sau tentativa de a ucide o persoană care te-a ucis cu puțin timp în urmă, într-o maniera RolePlay bineînteles, doar pentru a te răzbuna. În momentul în care caracterul tău moare, se presupune ca și-a pierdut memoria, iar acest lucru înseamna ca nu mai poți ține minte persoana respectivă.
  * Se consideră Revenge Kill dacă mergi în locul în care ai murit la mai puțin de 10 de minute după ce mori.

  Sancțiuni
  Sancțiunile pentru Revenge Kill variază de la Kick până la Ban, în funcție de gravitatea faptei comise.
 • 5. Nu faceți Mixing

  Mixing-ul reprezintă transmiterea de informații de pe un canal (IC sau OOC) pe canalul opus (când încurci chatul OOC cu cel IC sau invers). Totodata, este interzisă specificarea acțiunilor pe care le face caracterul tău pe un chat IC (râzând, uitându-se către X etc).

  Sancțiuni
  Sancțiunile pentru Mixing variază de la Jail până la Ban, în funcție de gravitatea faptei comise.
 • 6. Nu faceți Non-RolePlay Fear (Non-RP Fear)

  Non-RolePlay Fear-ul reprezinta incapacitatea de a simula frica în acțiunile întreprinse de dumneavoastra în joc. Fiindcă a face RolePlay înseamnă a simula pe cât de bine posibil activitațile unei ființe umane, frica este un factor important în viata oamenilor, așa ca trebuie luata în considerare în RolePlay.

  Sancțiuni
  Sancțiunile pentru Non-RolePlay Fear variază de la Jail până la Ban, în funcție de gravitatea faptei comise.
 • 7. Nu faceți Car Surf

  Car Surf-ul este atunci când te urci pe o mașină și stai pe aceasta în timp ce se afla în deplasare, chiar dacă ai facut RolePlay în prealabil ca ești introdus sau ca intri în portbagaj. Singurele mașini pe care ai voie să stai sunt camionetele de tip YOSEMITE, PICADOR, BOBCAT, etc. Totodată, puteți face Car Surfing și pe biciclete (toate) daca stați OOC pe ghidon, iar IC pe cadru.

  Sancțiuni
  Sancțiunile pentru Car Surf variază de la Slap până la Jail, în funcție de gravitatea faptei comise.
 • 8. Nu faceți Car Ram

  Car Ram-ul este aunci când lovești o persoană cu mașina, apoi rămâi staționat pe ea până o omori, sau când lovești alte mașini cu mașina ta, fară să faci RolePlay.

  Sancțiuni
  Sancțiunile pentru Car Ram variază de la Jail până la Kick, în funcție de gravitatea faptei comise.
 • 9. Nu faceți Ninja Jack

  Ninja Jack înseamnă să furi o mașină în care se află un alt jucator, apasând tasta F sau ENTER, și să pleci cu mașina fără a întreține acțiunea RolePlay necesară unei astfel de acțiuni. În cazul în care vă aflați într-o urmărire cu Poliția, urmăritul atât cât si urmăritorul au posibilitatea de a face Ninja Jack doar la autovehiculele pe două roți, și o face pe răspundere proprie. Daca decideți să furați un motor pentru a scăpa, iar voi îl aruncați în apă sau î-l distrugeti, se consideră distrugere intenționată și veți fi sancționați.

  Sancțiuni
  Sancțiunile pentru Ninja Jack variază de la Slap până la Jail, în funcție de gravitatea faptei comise.
 • 10. Nu folosiți limbaj vulgar OOC

  Limbajul vulgar, injuriile, textele cu tentă rasistă, etc. - sunt interzise pe chaturile OOC. Încercăm să menținem un limbaj cât mai decent astfel încât nimeni să nu fie deranjat de limbajul mai "bogat" al unora.

  Sancțiuni
  Sancțiunile pentru încălcarea acestei reguli variază de la Mute până la Jail (Warn daca e cazul), în functie de gravitatea faptei comise.
 • 11. Nu faceți RolePlay dezgustător / scârbos

  Abuzul sexual, canibalismul, necrofilia, pedofilia și alte tipuri de RolePlay dezgustător sunt permise pe server doar cu acordul OOC al ambelor parți implicate în actiune.

  Sancțiuni
  Sancțiunile pentru încalcarea acestei reguli variază de la Amendă până la Jail, în functie de gravitatea faptei comise.
 • 12. Despre jafuri și înselătorii

  Jafuri
  Jefuirea jucătorilor nou-veniți pe server este interzisă deoarece ei încearcă să se acomodeze cu GameMode-ul Server-ului, să dobândeasca experiența și bineînteles să acumuleze diverse foloase IC (bani, mașini, etc).
  În cazul jafurilor, o persoană nu va putea fi jefuită de mai mult de $50.000.
  Nu există limită pentru câte arme/droguri pot fi furate, chiar daca valoarea lor depașește suma de $50.000, ele pot fi luate.
  Nu puteți jefui același jucator de mai multe ori într-un interval scurt de timp (10 minute).

  Înșelătorii (Scamming)
  Înșelarea de bani sau bunuri personale (droguri/arme) cu caracter OOC a unui jucător este interzisa!
  Singura modalitate prin care poti înșela un jucător de bani sau de bunuri personale este să întreții o acțiune RolePlay complexă, dar și în această situație există o serie de reguli care trebuie respectate.
  Suma maxima pe care o poți solicita unui jucator pe care l-ai înșelat este de $50.000.
  Nu poate fi solicitată o sumă mai mare decât cea menționată!
  Nu puteți înșela același jucător de mai multe ori într-un interval scurt de timp (30 minute).
  Înșelătoriile cu Mașini/Case/Afaceri sunt interzise!

  După jefuirea / înșelarea unui jucator, daca aceasta a decurs bine, este înterzisă uciderea acestuia (Rob & Kill / Scam & Kill)* - Exceptie face cazul când, în timpul sau după finalizarea jafului / înșelăciunii, victima întreține acțiuni împotriva atacatorului. De exemplu: jăcatorul victimă amenința în orice fel agresorul (că va suna la Poliție, că îl va căuta și îl va omorî, va încerca să îl atace, etc.), nu se conformează situației (nu se lasă controlat, nu urmărește instructiunile atacatorului, etc.), sau deține o atitudine negativă (înjură, țipă), atunci acesta îți rezervă dreptul de a fi omorât fără ca banii sa fie înapoiați.
 • 13. Nu faceți acțiuni ilegale în zonele publice

  Nu este permis omorârea sau amenințarea unei persoane în zonele SafeZone (Primărie, Secția de Poliție, Spital, etc.) Locațiile Job-urilor NU sunt considerate zone SafeZone.

  Sancțiuni
  Sancțiunile pentru încalcarea acestei reguli variază de la Kick până la Ban, în funcție de gravitatea faptei comise.
 • 14. Nu faceți Provoking

  Este interzis să provoci Poliția sau o altă facțiune pentru a le da motiv să te urmăreasca sau să întrețină acțiuni RolePlay cu tine doar pentru propriul tău amuzament.

  Sancțiuni
  Sancțiunile pentru Provoking variază de la Amendă până la Jail, în funcție de gravitatea faptei comise.
 • 15. Anunțați armele dobândite

  Mereu când găsești o armă, indiferent de loc, anunți un Polițist sau mergi de urgență la Secția de Poliție să o predai.

  Sancțiuni
  Sancțiunile pentru încălcarea acestei reguli variază de la Amendă la Jail, în funcție de gravitatea faptei comise.
 • 16. Nu abuzați de Bug-uri

  Dacă întâmpinați sau aveți cunoștiința de unul sau mai multe Bug-uri existente pe server, anunțati de îndată, fie direct pe Server, fie pe Forum sau Discord. În niciun caz nu este permis abuzul de eventualele Bug-uri descoperite.

  Sancțiuni
  Sancțiunile pentru încălcarea acestei reguli variază de la Kick la Ban, în funcție de gravitatea faptei comise.
 • 17. Nu vă alegeți nume interzise

  Nume celebre (De exemplu: Skypa, EpicShorty, Agent 47 etc.).
  Nume nerealiste (De exemplu: sadasgsad, jhgadio dsfg, etc.).
  Nume puse pentru a stârni amuzamentul (De exemplu: Tom_Beron, Al_Qaeda, Iulia_Gunoier, John_Fund, etc.).


  Sancțiuni
  Sancțiunile pentru încălcarea acestei reguli variază de la Kick la Ban.
 • 18. Nu faceți Olympic-Swim

  Este interzisă fuga de Poliție prin apă, înotând. Acest lucru este considerat Olympic-Swim pentru că nu poți înota la nesfârșit, în mod normal obosiți. De altfel printr-o astfel de practică, polițiștilor le este imposibil să vă ridice, în apă neputând trage cu arma, cu pistolul cu electroșocuri sau să vă pună cătușele.

  Sancțiuni
  Sancțiunile pentru încălcarea acestei reguli variază de la Amendă la Jail, în funcție de gravitatea faptei comise.
 • 19. Folosiți numai Limba Română în joc

  În Chat-ul IC este permisă numai utilizarea Limbii Române, nu și a altor limbi internaționale. Este un server RolePlay românesc, iar acțiunea are loc într-un oraș fictiv, Los Santos.

  Sancțiuni
  Sancțiunile pentru încălcarea acestei reguli variază de la Kick la Ban, în funcție de gravitatea faptei comise.
 • 20. Nu deranjați evenimentele organizate

  Orice adunare unde se strânge o masa de oameni (petrecere, protest, conferință de presă, car meeting, competiție, etc.) este considerată un eveniment, iar deranjarea lui sau influențarea lui negativă va fi interzisă. Pentru a putea realiza o acțiune ce are ca scop deranjarea acestui eveniment va fi nevoie de permisiunea unui Admin.

  Sancțiuni
  Sancțiunile pentru încălcarea acestei reguli variază de la Jail la Kick, în funcție de gravitatea faptei comise.
 • 21. Nu faceți Spam

  Spam-ul reprezintă transmiterea unor mesaje mai repede decât acestea pot fi spuse de un om, în cazul în care sunt reproduse pe canalele IC, sau mesaje reproduse în repetate rânduri pe canalele OOC.

  Sancțiuni
  Sancțiunile pentru încălcarea acestei reguli variază de la Kick la Ban, în funcție de gravitatea faptei comise.
 • 22. Nu acuzați membrii Staff-ului fară dovezi

  Nu aveți dreptul să aduceți acuzații asupra membrilor Staff-ului fără să dețineți dovezi concludente, indiferent de metoda de comunicare folosită (prin intermediul Forum-ului/Discord-ului sau prin intermediul canalelor OOC din joc).

  Sancțiuni
  Sancțiunile pentru încălcarea acestei reguli variază de la Kick la Ban, în funcție de gravitatea faptei comise.
 • 23. Nu interpretați regulile după bunul plac

  Interpretarea regulilor din acest regulament după bunul plac este strict interzisa. Chiar dacă anumite reguli lasă loc de interpretare, echipajul Server-ului este cel care decide în ce conditii se vor aplica sancțiunile.

  Sancțiuni
  Sancțiunile pentru încălcarea acestei reguli variază de la Jail la Ban, în funcție de gravitatea faptei comise.
 • 24. Nu faceți reclamă

  Așa cum și noi le interzicem membrilor de pe comunitatea noastră să faca reclamă într-un mod denigrator pe alte comunități, la fel se întâmplă și în cazul nostru. Orice tip de reclamă adusa altor comunități pe acest Server este interzisă, atât pe Server, cât și pe Forum/Discord!

  Sancțiuni
  Sancțiunea pentru încălcarea acestei reguli este Ban permanent.
 • 25. Răpirile

  Răpirea unui jucător poate fi făcuta de catre orice jucător și de către orice facțiune, atât timp cât nu sunt încălcate alte reguli ale Server-ului. Totuși, după terminarea RolePlay-ului în cazul unei răpiri, jucătorul răpit trebuie lăsat să plece OOC, cu condiția să revină la RolePlay când îi este cerut de catre cei care l-au răpit. În cazul în care un jucător a fost lăsat sa plece OOC, acesta are voie să facă RolePlay cum dorește, dar nu are voie să spună nimic despre răpire, să interacționeze cu persoana care l-a răpit, sau cu facțiunea din care răpitorul face parte. Toate acestea pâna când cel răpit va fi eliberat și IC.